Prajitura cu Foi de Napolitane, Blat si 2 Creme

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -7 albusuri
  • -6 linguri faina
  • -200 g zahar
  • -250 g rahat
  • taiat cubulete
  • -250 g nuca
  • usor prajita si tocata grosier
  • Crema de cacao:
  • -7 galbenusuri
  • -200 g zahar
  • -1 lingura faina
  • -1 lingura apa
  • -2 linguri cacao pudra
  • -coaja rasa de lamaie
  • dupa gust
  • -100 g unt
  • la temperatura camerei
  • Crema din rahat:
  • -500 g rahat
  • -1 lamaie bio
  • -200 g unt
  • la temperatura camerei
  • -nuca prajita si macinata
  • dupa gust si consistenta cremei
  • Altele:
  • -2 foi de napolitane, pentru asamblare

Mod de preparare

Blat:
Bateti albusurile spuma tare cu zaharul adaugat treptat si incorporati usor, prin rasturnare, faina cernuta.
Adaugati bucatelele de rahat, trecute in prealabil prin faina si miezul de nuca.
Turnati amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 30- 40 min, la foc potrivit pana ce blatul este copt si incepe sa se aureasca usor.
Transferati pe un gratar si lasati la racit.

Crema de cacao:
Amestecati intr-un vas toate ingredientele, puneti pe foc mic sau la bain- marie si lasati pana se ingroasa, amestecand continuu.
Lasati la racit.

Crema de rahat:
Daca nu aveti lamaie netratata, atunci tineti 15 min lamaia in apa calda, apoi frecati bine coaja cu o perie, sub jet de apa. Frecati spuma untul.

Treceti prin masina de tocat carne, lamaia (cu coaja cu tot, fara samburi), rahatul si adaugati untul.
Mixati bine compozitia apoi, adaugati nuca macinata, cat sa obtineti o crema ce poate fi intinsa.

Asamblare:
Asezati 1 foaie de napolitana, intindeti uniform crema de cacao, puneti blatul racit, crema de rahat si acoperiti cu 1 foaie de napolitana. Asezati o greutate peste prajitura si dati la rece pentru cateva ore.

Serviti, portionata in bucatele.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.