Prajitura cu Foi cu Miere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • -600 gr faina
  • 180gr zahar
  • 4 linguri miere
  • 1 lingura rasa bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • 100 gr margarina
  • lapte caldut cat e necesar sa iasa un aluat bun de intins
  • Crema:
  • -250 ml lapte
  • 180 gr zahar
  • 1 lingura miere
  • 80 gr gris
  • 200 gr margarina

Mod de preparare

Se pun la fiert mierea, zaharul si margarina, cand s-a racit la temperatura camerei se adauga faina, sarea, bicrbonatul si lapte, se imparte aluatul in 4 se coc foi pe dosul tavii. Crema se amesteca toate ingredientele, mai putin margarina, se fierb, pana se ingroase, cand e calduta se incorporeaza margarina.

Pentru umplutura am mai folosit gem de prune si de mure. Se asambleaza prajitura-o foaie, gem de prune, foaie, crema gris, gem de mure foaie si se pune la presat.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.