Prajitura cu Fanta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt Blat :
  • 6 oua
  • 6 lingzahar
  • 100 ml ulei
  • 6 ling faina
  • 1/2 praf de copt
  • Pt Crema :
  • 1 kg branza dulce
  • 200 gr zahar
  • 250 gr rama (cub)
  • 750 ml suc Fanta
  • 2 plicuri cu budinca de vanilie
  • 2 ling zahar

Mod de preparare

Preparare blat:
6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 100 ml ulei se freaca bine spuma. Albusul se bate spuma tare. Se adauga galbenusul frecat la albus treptat si punem 6 linguri de faina si 1/2 de praf de copt.

Turnam totul in tava in care am pus hartie de copt (sau folie de aluminiu) , unsa bine cu un pic de rama sau ulei si il dam la cuptor . Dupa ce e copt (verificam cu o scobitoare ) il scoatem si il lasam sa raceasca .


Preparare crema:
Branza impreuna cu 200 gr zahar si 250 gr rama se freaca spuma.

Crema astfel obtinuta se intinde deasupra piscotului racit .
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam la ele 750 ml suc Fanta , si se pune la fiert pana se ingroase. Compozitia astfel obtinuta se toarna asa calda peste blatul pe care am pus crema de branza. Se lasa la racit si se poate apoi servi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.