Prajitura cu crema de ciocolata si de vanilie

Portii
12
Timp pregatire
70 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr de faina
  • jumate de pliculet praf de copt nestins se amesteca cu
  • 120 gr de untura
  • 120 gr de zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • lapte cat cuprinde pentru a se putea face foi.
  • Din compozitia de mai sus se imparte in 3 parti si se coc pe dosul tavii unsa in prealabil cu ulei.
  • Crema:
  • 500 ml de lapte, 2 linguri de zahar, 4 linguri de amidon alimentar ( zeamil)

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se imparte in 3 parti si se coc pe dosul tavii unsa in prealabil cu ulei.
Pentru crema se pun ingredientele la fiert, iar cand crema este rece se amesteca cu 250 gr de unt si 250 gr de zahar.

Crema se imparte in doua: una se face cu vanilie adaugand in ea 2 pliculete de zahar vaniliat sau 2 esente de vanilie, iar cealalata se face cu cacao punand in ea 2 linguri de cacao.
Deasupra se pune glazura din:
150 gr de zahar praf, 3 linguri de cacao, peste care se pune 4 linguri de apa fiarta, se amesteca pana se dizolva apoi se pune o lingura de ulei. Glazura obtinuta se pune peste prajitura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.