Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 gr unt
  • o portocala
  • pt crema de ciocolata:
  • 300 ml smantana dulce
  • 100 ml lapte
  • 80 gr galbenus de ou
  • 200 gr ciocolata alba
  • pt sirop:
  • 200 ml lichior de portocale
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa a unei portocale

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul se separa albusurile de galbenusuri. Se rade coaja portocalei, se stoarce si se amesteca cu toate cele 6 galbenusuri si cu zaharul. Se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul si iau o culoare albicioasa. Se incorporeaza untul batut spuma si albusurile spuma amestecand cu o lingura de plastic.

Se adauga faina in ploaie, se amesteca in sensul acelor de ceas si se toarna compozitia astfel obtinuta in forme de prajitura.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.

Pentru prepararea siropului se pune pe foc lichiorul de portocale amestecat cu zaharul timp de 2 minute. Se pastreaza.

Pentru crema de ciocolata este nevoie sa se fiarba laptele impreuna cu smantana dulce si zaharul. Cand a dat clocot se adauga galbenusurile si se fierb la 85 grade. Se adauga ciocolata alba, se lasa la topit amestecand. Se da la frigider pentru 24 de ore.

Se insiropeaza prajiturile taiate pe jumatate si se servesc cu crema de ciocolata.

Se decoreaza cu frunze de menta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj