Prajitura cu Ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 6 oua, 150 g zahar, 75 g faina, 50 g cacao, 50 g unt
  • Crema: 300g zahar, 1 cescuta de apa, 50 g cacao, 300 g unt

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul pana ce cresc in volum. Se adauga, amestecand usor, faina cernuta bine impreuna cu cacaua. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace o ora la foc mic. Dupa ce e gata, se taie in trei straturi egale.
Se pune pe foc apa si se adauga zaharul, amestecand pana se topeste. Se tine pe foc pana ce siropul se ingroasa. Se adauga apoi treptat cacaua amestecand mereu. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se continua omogenizarea pana ce crema devine spumoasa. Se pune crema intre foi, apoi se taie dreptunghiuri sau patrate.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.