Prajitura cu caramel si ciocolata

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 gr unt sa fie moale
  • 50 gr zahar
  • un varf de sare
  • Ingrediente caramel:
  • 120 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri sirop de artar (sau 1 lingura de miere )
  • 350 -400 gr lapte condensat
  • glazura
  • 250 gr ciocolata menaj sau cu lapte

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la temperatura 170°C si captusiti o tava de marime 24 X24 cm. Frecati bine untul moale cu zaharul pana devine cremos . Adaugati faina , praful de copt si varful de sare. V-a rezulta un aluat destul de tare. Il intinteti in tava si il lasati sa se coaca pentru circa 15 minute sau pana cand vedeti ca a devenit putin auriu.

Topiti bine untul cu zaharul intr-o craticioara pe foc potrivit , adaugati siropul de artar si laptele condensat. Tineti la foc potrivit si cand a inceput sa fiarba mai tineti inca 5 minute , amestecand mereu , trebuie sa se ingroase putin caramelul . Opriti focul si lasati sa se raceasca putin.
Intindeti caramelul pe suprafata blatului si lasati sa se raceasca bine. Topiti in bain –marie ciocolata si o intindeti uniform cu un cutit pe toata suprafata caramelului.
Lasati sa se raceasca bine si apoi taiati patrate sau cum doriti.

Blatul este destul de uscat ,gen biscuit. Daca va place, puteti face prajitura si cu un un blat mai moale/pufos (dupa reteta voastra) ...asa cum voi face eu data viitoare.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada cu crema de capsuni

Rulada cu crema de capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj