Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat.
Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari de jos in sus.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, dimensiunea tavii 24/37 cm.
Turnam usor compozitia, o nivelam, asezam caisele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 30-35 de minute.
Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!
Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti