Prajitura cu cacao si branza

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao
  • 360 g faina
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 125 g iaurt
  • Pentru crema de branza
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri rase zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare


Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.

Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina,praful de copt si cacao

Mixam usor(la treapta mica)pana ce incorporam toate ingredientele.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
Turnam compozitie in tava.

Crema de branza

Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii).
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...