Prajitura cu cacao si branza

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao
  • 360 g faina
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 125 g iaurt
  • Pentru crema de branza
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri rase zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare


Blatul
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.

Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina,praful de copt si cacao

Mixam usor(la treapta mica)pana ce incorporam toate ingredientele.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
Turnam compozitie in tava.

Crema de branza

Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.

Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii).
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu legume (reteta video)

Puteti urmari reteta video chiar aici!!! http://youtu.be/hxKrnIMtESY

Chiftelute cu legume (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj