Prajitura cu Branza Dulce si Cirese

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 180 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • un pachet de unt;
  • 100 ml lapte;
  • 450 g faina;
  • 1 varf cutit bicardonat sodiu;
  • 3/4 plic praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci proaspata;
  • 200 g zahar;
  • 4 galbenusuri;
  • 6 albusuri
  • 1 lingura faina;
  • 2 linguri gris;
  • cirese;
  • 50 g unt;
  • 1/4 plic praf de copt;
  • esenta de lamaie;
  • Pentru decor:
  • cirese;
  • zahar pudra;

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul vom amestecam toate ingredientele, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios ce il punem la frigider acoperit cu o folie.

Pentru a prepara umplutura, vor separa galbenusurile de albus, iar albusul il vom bate spuma tare cu 8 linguri de zahar. Restul ingredientelor si zaharul ramas le mixam pana devin o crema. Crema obtinuta o amestecam cu albusurile batute spuma.
Vom unge o tava in care vom aseza prima foaie de aluat-crema-aluat.
Vom introduce tava la cuptor pentru 60 minute la foc mic.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.