Prajitura cu branza de vaci si ananas

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • • 100 g unt
  • • 75 g zahar pudra
  • • 1 ou
  • • 150 g faina
  • • 150 ml lapte
  • • 2 plicuri de zahar vanilat bourbon
  • • 2 linguri de cacao
  • • 1 pliculet de praf de copt
  • Pentru crema:
  • • 500 g branza de vaci
  • • 150 g zahar
  • • 2 oua
  • • esenta de rom
  • • 1 lingura de faina
  • • 250-300 g ananas bucati
  • Glazura:
  • • ciocolata

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul.
Mixam 1 ou intreg cu 75 g de zahar pudra si cu 100 g unt moale. Amestecam faina cu praful de copt, cu zaharul vanilat si cu cele doua linguri de cacao si adaugam peste crema de unt si ou. Adaugam 150 ml lapte si omogenizam. Blatul e gata.
Mixam cu robotul 500 g branza de vaci cu 150 g zahar. Adaugam 2 oua intregi, o lingura cu varf de faina alba, esenta de rom, si omogenizam . La sfarsit, adaugam ananasul taiat marunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm si peretii detasabili. Punem jumatate din compozitia blatului si o dam la cuptor pentru 12 minute. Apoi, scoatem tava si adaugam compozitia de branza si ananas si deasupra restul de compozitie pentru blat. Nivelam cu atentie, iar daca se mai amesteca putin blatul cu branza, nu e problema. Ramane la fel de buna.
Dam la cuptor, pentru 35-40 de minte. Pentru siguranta, facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in tava, apoi o decoram dupa inspiratie sau o lasam simpla. Pastrati prajitura la frigider, pana in momentul servirii.
Pofta buna!

Socată reţeta bunicii

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Parteneri
Bucataras.RO

Bomboane brigadeiro (reteta video)

Va invit sa incercati niste bomboane braziliene pe baza de lapte condensat, super usor de facut si ataaaaat de bune.

Bomboane brigadeiro (reteta video)
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri