Prajitura crocanta cu mere si fructe de padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Fructe:
  • 4 cani de mere curatate de coaja si taiate felii
  • 5 cani de capsuni
  • 3 cani de zmeura
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingura suc de portocale, preferabil proaspat
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Aluat:
  • 6 linguri miere
  • 2 cani fulgi de orez sau de ovaz
  • 1/2 cana faine de orez brun
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 cana alune maruntite
  • 1/2 cana unt

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un vas amestecati fructele cu scortisoara si nucsoara. Adaugati sucul de portocale si amestecati din nou. Puneti fructele intr-un vas de 20-30 cm ce a fost uns cu putin ulei in prealabil. Acoperiti cu o folie si coaceti timp de aproximativ 45 de minute pana cand fructele incep sa faca bule deasupra.

In timp ce fructele sunt in cuptor, amestecati mierea, fulgii de ovaz sau orez, faina, scotisoara si nucile. Adaugati untul pana cand compozitia devine faramicioasa.

Scoateti fructele din cuptor (dupa explirarea timpului) si turnati ingredientele uscate deasupra. Puneti tava in cuptor si continuati sa coaceti timp

de 20-30 de minute sau pana cand prajitura devine aramie.

Serviti fierbinte sau la temperatura camerei. Daca se raceste prea mult, stratul de fulgi se va intari.


Valori nutritionale pentru o portie:
~333 calorii
~ 18 g grasimi
~5 g proteine
~42 g carbohidrati
0 mg colesterol
~ 99 mg sodiu

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ruladă din carne tocată a la Panacris

Tot a rămas ceva umplutură de la rulada din pulpă de pui, așa că am testat o altfel de ruladă;) Spor și poftă bună!

Ruladă din carne tocată a la Panacris
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj