Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un vas amestecati fructele cu scortisoara si nucsoara. Adaugati sucul de portocale si amestecati din nou. Puneti fructele intr-un vas de 20-30 cm ce a fost uns cu putin ulei in prealabil. Acoperiti cu o folie si coaceti timp de aproximativ 45 de minute pana cand fructele incep sa faca bule deasupra.
In timp ce fructele sunt in cuptor, amestecati mierea, fulgii de ovaz sau orez, faina, scotisoara si nucile. Adaugati untul pana cand compozitia devine faramicioasa.
Scoateti fructele din cuptor (dupa explirarea timpului) si turnati ingredientele uscate deasupra. Puneti tava in cuptor si continuati sa coaceti timp
de 20-30 de minute sau pana cand prajitura devine aramie.
Serviti fierbinte sau la temperatura camerei. Daca se raceste prea mult, stratul de fulgi se va intari.
Valori nutritionale pentru o portie:
~333 calorii
~ 18 g grasimi
~5 g proteine
~42 g carbohidrati
0 mg colesterol
~ 99 mg sodiu
Am vazut aceasta prajitura la cateva fete pe Bucataras si am si pregatit-o. Pot sa va spun ca este nemaipomenita. O prajitura...
Prajitura frageda cu mere, de postMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti