Prajitura crocanta cu mere si fructe de padure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • Fructe:
  • 4 cani de mere curatate de coaja si taiate felii
  • 5 cani de capsuni
  • 3 cani de zmeura
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1 lingura suc de portocale, preferabil proaspat
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Aluat:
  • 6 linguri miere
  • 2 cani fulgi de orez sau de ovaz
  • 1/2 cana faine de orez brun
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 cana alune maruntite
  • 1/2 cana unt

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Intr-un vas amestecati fructele cu scortisoara si nucsoara. Adaugati sucul de portocale si amestecati din nou. Puneti fructele intr-un vas de 20-30 cm ce a fost uns cu putin ulei in prealabil. Acoperiti cu o folie si coaceti timp de aproximativ 45 de minute pana cand fructele incep sa faca bule deasupra.

In timp ce fructele sunt in cuptor, amestecati mierea, fulgii de ovaz sau orez, faina, scotisoara si nucile. Adaugati untul pana cand compozitia devine faramicioasa.

Scoateti fructele din cuptor (dupa explirarea timpului) si turnati ingredientele uscate deasupra. Puneti tava in cuptor si continuati sa coaceti timp

de 20-30 de minute sau pana cand prajitura devine aramie.

Serviti fierbinte sau la temperatura camerei. Daca se raceste prea mult, stratul de fulgi se va intari.


Valori nutritionale pentru o portie:
~333 calorii
~ 18 g grasimi
~5 g proteine
~42 g carbohidrati
0 mg colesterol
~ 99 mg sodiu

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.