Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat;
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar
  • ,6 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacaoa,
  • 3 linguri de ulei,
  • 3 linguri apa rece ,
  • un praf de sare,
  • un pliculet praf de copt.
  • crema;400 g smantana,
  • 300 g branza dulce de vaci,
  • 150 g zahar pudra,
  • un plic(10g) de gelatina,
  • sirop;200 g apa,
  • 150 g zahar,
  • vanilie
  • serbet cacaoa;250 g zahar pudra,
  • 2 linguri de miere,
  • o lingurita cacaoa,
  • 100 g unt.
  • decor;frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare

1.Se separa albusurile de galbernusuri.Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece,pana se inatresc,
Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri.Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec.Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca,20 de minute,la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte.Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.
2 Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marin.Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca
Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor,se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat ,se insiropeaza usor si el ,se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.
3 Se pregateste serbetul de cacaoa asa;se pune intr-ocraticioara cu fund dublu,zaharul pudra si mierea la topit,timpt de 10 minute amestecand continuu.Se adauga si cacaoa si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt.Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi.Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza

Ei o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...

Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj