Prajitura Boema

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei: 2 cani
  • apa: 2 cani
  • zahar: 2 cani
  • vanilie: 3 pliculete
  • esenta de rom
  • lamaie rasa
  • nuci macinate: 1 cana
  • cacao: 3 linguri
  • faina cat cuprinde
  • 2 plicuri de glazura de ciocolata
  • frisca vegetala (de post): 500 ml
  • ciocolata de menaj (de post): 200 g
  • Sirop:
  • apa: 200 ml
  • zahar: 100 g

Mod de preparare

1. Pentru blat se pune pe foc apa, zaharul, uleiul si cacao pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit 5 min, dupa care se adauga faina si nuca pisata si mirodenile si se obtine o compozitie ca si cea de chec. Se da la cuptor pentru 15-20 de min

2. Siropul se face din 200 ml de apa cu 100g de zahar se da in cateva clocote apoi se lasa la racit.

3. Pentru crema se ciocolata se pune la bain-marie ciocolata cu 200 ml frisca lichida, apoi se da la frigider pentru 40 de minute dupa care se scoate si se inspumeaza cu mixarul.

4. Pentru decor se bate frisca si se rade putina ciocolata.

Ansamblarea: blatul racit se taie in patrate se insiropeaza, apoi se toarna glazura facuta dupa instructiunile dupa plic se lasa la rece 30 de min, apoi cu un pos se pune crema de ciocolata in forma de cerc apoi frisca tot cu un pos si ciocolata rasa pe deasupra sau grilaje de ciocolata.

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.