Dizolva drojdia si o lingura cu zahar in putin lapte caldut. Presara 100 g faina si amesteca usor. Lasa la crescut 30 de minute, incorporeaza restul de faina, ouale batute cu zaharul si sare. Framanta bine si toarna treptat restul de lapte caldut.
Aproape de final, pune uleiul. Lasa la crescut, la loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Intinde cercuri din aluat. In mijloc, pune sferturi de caise pudrate cu putin zahar vanilat si aduna luatul astfel incat sa obtii un portofel. Aseaza portofelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa-le sa creasca 30 de minute, apoi coacele 45 de minute.
Se pot servi cu suc de fructe sau iaurt de fructe.
Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte. Au fost minunate! Reteta era cu fulgi de ovaz, sunca cruda, cartofi copti si...
Aperitive fursecuri cu cartofi si cascavalSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri