Portocale in ciocolata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ciocolata de menaj
  • 100 g zahar
  • 2 portocale

Mod de preparare

Portocalele se spala bine, se usuca si se taie in felii de aprox. 1 cm cu tot cu coaja. Se pun intr-un vas, se acopera cu apa rece si se lasa pe foc pana cand apa incepe sa fiarba. Se scurg, se pun in alt vas, se adauga zaharul si 200 ml apa rece. Se lasa la foc lent timp de aprox. 20 minute (pana cand se evapora apa).

Se topeste ciocolata la bain-marie sau la microunde si se imbraca "betele" de portocale in ea cam trei sferturi.

Se tin la frigider pana cand se intareste ciocolata.
Sunt ideale pt. aniversari infantile.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.