Polvoron

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 masuri faina
  • 2 masuri lapte praf
  • 1 1/2 masuri unt
  • 2 masuri zahar
  • facultativ si probabil nerecomandat: colorant alimentar

Mod de preparare

Se pune faina intr-o tigaie neaderenta fara adaos de ulei sau alta grasime.
Se coace pe foc mediu spre mic aproximativ 15 minute pana devine maroniu-deschis.
Tranfera compozitia intr-un vas incapator.

Adauga laptele praf si amesteca 3-4 minute. Se adauga untul topit si zaharul si se amesteca bine de tot (se framanta). Daca se doreste colorant, se poate adauga.
Intr-o forma de silicon sau cu ajutorul foliei alimentare se formeaza niste mici prajiturele prin presarea cu forta a amestecului. Se racesc pentru a se intari si se ambaleaza in hartie subtire, decorativa.
Se pot oferi ca si cadouri/gustarele, se pot darui de Craciun (sau alte sarbatori) impachetate frumos cu funde si fundite.

Eu am adaugat colorant albastru, ele au iesit verzi.
Arata ciudat ... au fost numite ''extraterestre'' sau ''cu spanac''
Nu prea ar trebui modificata culoarea lor, aramie, maro-deschis.

Polvoron este un desert spaniol. Se prepara in special in Andalusia si in alte regiuni din peninsula Iberica.
Polvoron este popular si in regiunile spaniole din America Latina, in Filipine si se comercializau in timpul sarbatorii de Craciun, dar acum sunt disponibile tot timpul anului. Se fac Filipine se prepara si cu capsuni, ciocolata, smantana.
In alte regiuni se adauga si anason, nuci, sau se pregatesc cu unsoare de porc in loc de unt.

In Statele Unite se numesc: Mexican wedding cookies.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Cannelloni cu carne si cascaval

Cannelloni cu carne si cascaval
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.