Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Portii
15
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800-850 g faina
  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 250 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 50 g drojdie
  • 500 g branza dulce
  • 1 lingura gris
  • 100 g pepite ciocolata
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Faina cernuta o punem intr-un vas incapator si formam o gropita in mijloc, in care asezam drojdia maruntita.
Peste aceasta, turnam apa calduta si amestecam putin, apoi lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Dupa aceea, adaugam doua oua batute, uleiul, 150 g zahar, aromele si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor lipicios. Daca mai e nevoie, adaugam putina faina, dar nu in exces, pentru a nu-i afecta pufosenia.
Acoperim vasul cu un servet si lasam aluatul la dospit 60-90 minute, la loc cald.
Pentru umplutura, amestecam intr-un vas branza, doua oua batute, restul de 100 g zahar, grisul si pepitele de ciocolata.
Dupa ce a crescut frumos, rupem bucati de aluat si pe blatul bine infainat intindem foi dreptunghiulare de 0,5 cm grosime.
Pentru poale-n brau, taiem patrate, asezam umplutura in mijloc si o invelim cu fiecare colt, in sensul acelor de ceasornic sau impachetam aluatul ca si cum am forma un plic.
Pentru colacei, impartim imaginar fiecare bucata de aluat in jumatate, la un capat punem umplutura, rulam ca sa inchidem, cealalta jumatate o taiem fasii, rulam din nou si unim capetele sulului obtinut.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt colaceii si poalele si mai lasam la crescut 20 minute, dupa care ungem cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute, pana se rumenesc frumos.
Calde, se pudreaza cu zahar.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.