Platou cu Fructe Uscate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fructe uscate:
  • 4 felii ananas,
  • 16 caise,
  • 16 smochine,
  • 16 curmale sau ce aveti la indemana si va place
  • 100 gr ciocolata cu 65-70 % cacao (de calitate)
  • unt cat o nuca sau ceva mai mult

Mod de preparare

Se pune ciocolata la baia de abur, se lasa pana se topeste, se amesteca cu untul (eventual daca aveti posibilitate de ulei cu arome puteti pune 2-3 picaturi pentru a da o aroma mai buna ciocolatei) si se tine la foc foarte mic, tot deasupra vasului in care avem apa care fierbe.

Feliile de ananas se taie in patru in asa fel incat sa rezulte 6 bucati.

Introducem pe rand fructele uscate/confiate, pana la jumatate, dupa care le asezam pe o folie alimentara sa se intareasca ciocolata.

Se aseaza apoi pe farfurii, in cosulete sau in cutii de bomboane (dupa preferinta...)

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.