Platou cu Fructe Uscate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fructe uscate:
  • 4 felii ananas,
  • 16 caise,
  • 16 smochine,
  • 16 curmale sau ce aveti la indemana si va place
  • 100 gr ciocolata cu 65-70 % cacao (de calitate)
  • unt cat o nuca sau ceva mai mult

Mod de preparare

Se pune ciocolata la baia de abur, se lasa pana se topeste, se amesteca cu untul (eventual daca aveti posibilitate de ulei cu arome puteti pune 2-3 picaturi pentru a da o aroma mai buna ciocolatei) si se tine la foc foarte mic, tot deasupra vasului in care avem apa care fierbe.

Feliile de ananas se taie in patru in asa fel incat sa rezulte 6 bucati.

Introducem pe rand fructele uscate/confiate, pana la jumatate, dupa care le asezam pe o folie alimentara sa se intareasca ciocolata.

Se aseaza apoi pe farfurii, in cosulete sau in cutii de bomboane (dupa preferinta...)

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)