Placinta turnata cu dovleac

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 900 g dovleac placintar, curatat de coaja si seminte
  • 300 g zahar
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Aluat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 8 linguri sana
  • 8 linguri apa minerala
  • esenta de vanilie
  • 16 linguri faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Optional:
  • o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pregatirea umpluturii:
Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Daca vi se pare ca dovleacul ramane prea tare, puteti sa-l mai fierbeti cu putina apa.
Pregatirea placintei:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul, pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza totul.
Se unge o tava cu ulei, apoi se toarna jumatate de aluat in ea. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intinde dovleacul peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.