Pregatirea umpluturii:
Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Daca vi se pare ca dovleacul ramane prea tare, puteti sa-l mai fierbeti cu putina apa.
Pregatirea placintei:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul, pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza totul.
Se unge o tava cu ulei, apoi se toarna jumatate de aluat in ea. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intinde dovleacul peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.