Placinta de Mere cu Nuci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foaia:
  • 1/4 cana apa (cana masura 250 ml);
  • 1/4 cana ulei (cana masura 250 ml);
  • 1 esenta rom;
  • 1 plic vanilie;
  • 1/2 cub drojdie mic;
  • 3 linguri zahar;
  • Umplutura:
  • 150-200 g nuca macinata;
  • 1 Kg mere;
  • zahar la gust;
  • 50 g unt/margarina/ulei;
  • scortisoara la gust;
  • vanilie la gust

Mod de preparare

Foaia:
Se face o coca framantata bine din ulei, apa, esenta de rom, vanilie, drojdie, zahar. Dupa care se tine la rece 2-3 ore. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura:
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare cu gauri mari. Se pun intr-un ceaunel pe foc impreuna cu zaharul si untul/ margarina. Dupa ce s-au calit, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu scortisoara si cu vanilia.

Dupa cele 2-3 ore in care aluatul a stat la rece, acesta se scoate si se imparte in 2. Se intinde prima foaie. O asezam in tava neunsa prezaram nucile peste ea, apoi punem merele si cea de a 2-a foaie peste ea. Se inteapa foaia de deasupra cu furculita din loc in loc, apoi se da la cuptor aproximativ 30 de minute.
Dupa ce este gata se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calda.


Pofta Buna! ! ! ! ! (K)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj