Placinta cu Visine si Bezea

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 gr unt
  • 100 gr zahar praf
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • praf de copt
  • pesmet sau gris
  • visine (sau alte fructe, dar cu visine iese cel mai bun)
  • 225 gr zahar tos ptr batut cele 4 albusuri

Mod de preparare

Deci, cum se procedeaza. Se freaca impreuna untul cu zaharul praf. Apoi se adauga pe rand cele 4 galbenusuri si dupa ce s-au incorporat se adauga coaja rasa de lamaie, putina sare. Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne apoi peste unt si, cu ajutorul unei linguri de lemn se incorporeaza faina in unt.

Dupa aproximativ 3-4 minute se formeaza bila de aluat, care este cam moale si nu se poate intinde cu sucitorul. Se pune aluatul in tava de copt si cu ajutorul degetelor se intinde aluatul pesta toata suprafata tavii. Deasupra se presara pesmet (sau gris) si apoi se pun visinele deasupra. Eu am folosit visine din compot, pe care le-am scurs bine de tot inainte de a le pune la prajitura.

Peste visine am pus din nou pesmet( gris). Am lasat deoparte si am inceput sa bat albusurile cu zaharul tos. Cand a fost tare bine batut am pus albusul peste prajitura si am dat la cuptor. Se coace la foc mic pentru a nu se arde bezeaua.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.