Placinta cu Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 farfurii de aluat gata pregatite (se poate face aluatul de tarta pe care il preferati)
  • 1 si jumatate borcan de compot de visine (420 gr /borcan)
  • zahar dupa gustul dv (visinele din compot deja au zahar, deci atentie)
  • 4-6 linguri de amidon alimentar (depinde de cate visine puneti) coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 picaturi de esenta de migdale (optional)
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura de zahar nerafinat pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta se foloseste cel pe care il preferati dvs sau cumparati din comert tava de unica folosinta cu aluatul de tarta gata pus in ea.

Visinele din compot se scot, se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs pana nu mai au lichid pe ele. Se pun intr-un vas pe aragaz, se tin pe foc, invartind din cand in cand pana ce tot lichidul care nu s-a scurs, se evapora.

Apoi se ia vasul de pe foc se adauga coaja rasa de lamaie si amidonul alimentar, se amesteca sa se uniformizeze, se pune si zaharul dupa gust si se pune inapoi pe foc. Se invarte constant pana la topirea zaharului si ingrosarea compozitiei (circa 2 minute).

In timp ce pregatim umplutura de visine, in cuptor punem tava cu aluat si il coacem, normal ca dupa ce l-am inpuns cu furculita in cateva locuri pentru a preveni umflarea aluatului,. Coacem pana prinde o usoara crusta aurie (poate pe jumatate copt).

Scoatem din cuptor, lasam la racorit. Cand ambele (aluat si umplutura) sunt racorite se pun visinele in tava, se pune putin unt din loc in loc, se face un grilaj peste umplutura si se presara zahar nerafinat deasupra.

Se pune la cuptor la temperatura medie si se coace pana aluatul care formeaza grilajul este auriu. Daca marginile tartei se prajesc prea tare fata de restul aluatului (grilajul) atunci se acopera marginea cu folie de aluminiu.

Se scoate din cuptor, se serveste la temperatura camerei, simplu sau cu un mot de frisca batuta cu un praf de scortisoara si esenta de migdale (1 picatura) sau se incalzeste usor de tot felia gata taiata si se pune o bulina de inghetata de vanilie deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj