Placinta cu Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 farfurii de aluat gata pregatite (se poate face aluatul de tarta pe care il preferati)
  • 1 si jumatate borcan de compot de visine (420 gr /borcan)
  • zahar dupa gustul dv (visinele din compot deja au zahar, deci atentie)
  • 4-6 linguri de amidon alimentar (depinde de cate visine puneti) coaja rasa de la o lamaie
  • 2-3 picaturi de esenta de migdale (optional)
  • unt cat o nuca
  • 1 lingura de zahar nerafinat pentru decor

Mod de preparare

Aluatul de tarta se foloseste cel pe care il preferati dvs sau cumparati din comert tava de unica folosinta cu aluatul de tarta gata pus in ea.

Visinele din compot se scot, se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs pana nu mai au lichid pe ele. Se pun intr-un vas pe aragaz, se tin pe foc, invartind din cand in cand pana ce tot lichidul care nu s-a scurs, se evapora.

Apoi se ia vasul de pe foc se adauga coaja rasa de lamaie si amidonul alimentar, se amesteca sa se uniformizeze, se pune si zaharul dupa gust si se pune inapoi pe foc. Se invarte constant pana la topirea zaharului si ingrosarea compozitiei (circa 2 minute).

In timp ce pregatim umplutura de visine, in cuptor punem tava cu aluat si il coacem, normal ca dupa ce l-am inpuns cu furculita in cateva locuri pentru a preveni umflarea aluatului,. Coacem pana prinde o usoara crusta aurie (poate pe jumatate copt).

Scoatem din cuptor, lasam la racorit. Cand ambele (aluat si umplutura) sunt racorite se pun visinele in tava, se pune putin unt din loc in loc, se face un grilaj peste umplutura si se presara zahar nerafinat deasupra.

Se pune la cuptor la temperatura medie si se coace pana aluatul care formeaza grilajul este auriu. Daca marginile tartei se prajesc prea tare fata de restul aluatului (grilajul) atunci se acopera marginea cu folie de aluminiu.

Se scoate din cuptor, se serveste la temperatura camerei, simplu sau cu un mot de frisca batuta cu un praf de scortisoara si esenta de migdale (1 picatura) sau se incalzeste usor de tot felia gata taiata si se pune o bulina de inghetata de vanilie deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.