Placinta cu Mere II

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 80 g zahar
  • 150 g margarina pt prajituri (la temperatura camerei)
  • un praf de sare
  • 4-5 linguri lapte de soia sau smantana de soia
  • Pentru umplutura:
  • 12 mere
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita scortisoara
  • 1-2 esente de rom
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Merele le curatam si le dam pe razatoare, intr-o cratita punem uleiul si merele storse la calit spre sfarsit adaugam mirodeniile.

Prepararea aluatului:
Punem intr-un vas faina, praful de sare si margarina in cuburi mici
frecam faina cu margarina intre palme pana devine nisipoasa, pe urma adaugam laptele/smantana si framantam usor pana se incorporeaza tot.

Lasam aluatul 30 min sa se odihneasca. Impartim aluatul in 2 parti (o parte putin mai mare care vine pe fundul tavi, ca sa avem de unde intinde pe pereti), intindem aluatul usor cu sucitorul cat putem (se va prinde de masa), restul il intindem cu degetele si incercam sa facem si marginile, umplem cu merele.

Acoperim cu alta foaie si bagam in cuptor pt 40-50 min la 180 grade.

Dupa racire se poate pudra cu zahar praf vanilat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj