Placinta cu Mere II

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 80 g zahar
  • 150 g margarina pt prajituri (la temperatura camerei)
  • un praf de sare
  • 4-5 linguri lapte de soia sau smantana de soia
  • Pentru umplutura:
  • 12 mere
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita scortisoara
  • 1-2 esente de rom
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Merele le curatam si le dam pe razatoare, intr-o cratita punem uleiul si merele storse la calit spre sfarsit adaugam mirodeniile.

Prepararea aluatului:
Punem intr-un vas faina, praful de sare si margarina in cuburi mici
frecam faina cu margarina intre palme pana devine nisipoasa, pe urma adaugam laptele/smantana si framantam usor pana se incorporeaza tot.

Lasam aluatul 30 min sa se odihneasca. Impartim aluatul in 2 parti (o parte putin mai mare care vine pe fundul tavi, ca sa avem de unde intinde pe pereti), intindem aluatul usor cu sucitorul cat putem (se va prinde de masa), restul il intindem cu degetele si incercam sa facem si marginile, umplem cu merele.

Acoperim cu alta foaie si bagam in cuptor pt 40-50 min la 180 grade.

Dupa racire se poate pudra cu zahar praf vanilat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...