Placinta cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2oua
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2kg faina
  • Pentru umplutura :
  • 2-2 5 kg mere
  • Zahar dupa gust
  • Scortisoara
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Merele se curata, se rad, se adauga zaharul si se calesc pana scade tot sucul. Spre final, adăugăm si scorțișoară. Le lăsăm să se răcească.
Pentru foi se procedează astfel:
Mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat, incorporam. La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.
Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.
In tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, punem prima foaie, peste asezam merele, nivelam, urmează a doua foaie pe care o intepam cu furculița din loc in loc.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Rece, o pudram cu zahăr si o tăiem in pătrate mai maricele.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...