Placinta cu iaurt

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg iaurt cu 10%grasime(eu am folosit Pilos)
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam.
Adaugam putin cate putin zaharul.
Incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam smantana.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Incorporam putin cate putin faina si framantam.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.
Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.
Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.
Umplutura
Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.
Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.

Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.

Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.
Impartim umplutura in doua .
Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.
Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.


Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.
Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.
Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.


Pudram placinta si apoio taiem .

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti