Placinta cu iaurt

Portii
20
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg iaurt cu 10%grasime(eu am folosit Pilos)
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam.
Adaugam putin cate putin zaharul.
Incorporam ouale unul cate unul.

Adaugam smantana.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Incorporam putin cate putin faina si framantam.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.
Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.
Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.
Umplutura
Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.
Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.

Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.

Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.
Impartim umplutura in doua .
Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.
Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.


Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.
Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.
Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.


Pudram placinta si apoio taiem .

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mousse de ciocolata

Tort cu mousse de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj