Prima data ne ocupam de crema de dovleac. Intr-un vas, punem 2-3 linguri cu ulei, adăugăm dovleacul ras si calim pana se evaporă lichidul. Punem zahăr, grisul in ploaie (3 linguri), scorțișoară si nuci, omogenizam bine si lasam deoparte la racit.
Amestecam praful de copt cu faina, adăugăm si celelalte ingrediente si framantam. lăsăm aluatul 15 minute la frigider, acoperit, după care il împărțim in doua. Din fiecare bucata, intindem o foaie de mărimea tavii, direct pe hârtia de copt, altfel va fi mai dificil de transferat.
Asezam prima foaie în tava, cu tot cu hartie, intepam din loc in loc cu furculița, presaram pe toata suprafata o lingură cu gris si repartizam uniform umplutura de dovleac, racita si iar presaram o lingura cu gris. Cu miscari rapide, transferam de pe hârtia de copt si cea de-a doua foaie, deasupra umpluturii. Presam usor, intepam din loc in loc si dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor pe margini.
Se portioneaza racita complet si se pudreaza cu zahăr pudra.
Spor si pofta sa aveti!
Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti