Placinta cu Dovleac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 -550 g făină
  • 1pahar cu zahăr
  • 1pahar cu ulei
  • 1/2pahar apa minerală
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg dovleac ras
  • 4-5 linguri cu zahăr (depinde de gustul fiecaruia) scorțișoară
  • 5 linguri gris
  • o mână de nuci (macinate)

Mod de preparare

Prima data ne ocupam de crema de dovleac. Intr-un vas, punem 2-3 linguri cu ulei, adăugăm dovleacul ras si calim pana se evaporă lichidul. Punem zahăr, grisul in ploaie (3 linguri), scorțișoară si nuci, omogenizam bine si lasam deoparte la racit.
Amestecam praful de copt cu faina, adăugăm si celelalte ingrediente si framantam. lăsăm aluatul 15 minute la frigider, acoperit, după care il împărțim in doua. Din fiecare bucata, intindem o foaie de mărimea tavii, direct pe hârtia de copt, altfel va fi mai dificil de transferat.
Asezam prima foaie în tava, cu tot cu hartie, intepam din loc in loc cu furculița, presaram pe toata suprafata o lingură cu gris si repartizam uniform umplutura de dovleac, racita si iar presaram o lingura cu gris. Cu miscari rapide, transferam de pe hârtia de copt si cea de-a doua foaie, deasupra umpluturii. Presam usor, intepam din loc in loc si dam tava la cuptor, preincalzit la 180 grade pana se rumeneste usor pe margini.
Se portioneaza racita complet si se pudreaza cu zahăr pudra.
Spor si pofta sa aveti!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

O nouă rețetă faină cu produse de lahttp://www.foodville.ro/ , promovata de Gina Bradea. Aici...

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj