Pizza dulce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Drojdie – 5 g
  • Apa calduta – 300 ml
  • Sare – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Faina calitativa – 700 g
  • Ulei – 50 ml
  • Malai – 2 lingurite
  • Gris – 2 lingurite
  • Pentru topping:
  • Mozzarella gourmet (pentru pizza) – 100 g
  • Camembert – 200 g
  • Capsuni – 400 g
  • Amidon – 1 lingurita
  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Ciocolata alba – 200 g
  • Mascarpone – 200 g
  • Zahar pudra – 170 g
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Apa de trandafiri – 1 lingura
  • Afine – 100 g
  • Caise – 6-7 buc

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Blendati capsunile intr-un blender;
Amestecati-le cu lingurita de amidon si coaja de lamaie si puneti-le pe foc pana se incheaga putin;
Umeziti lama cutitului si taiati cubulete de camembert si mozzarella;
Pe blatul de pizza presarati cca 70 g de zahar pudra si lingura de scortisoara;
Peste acestea adaugati sosul de capsuni;
Apoi dispuneti egal pe toata suprafata pizzei cubuletele de camembert si mozzarella;
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Tocati caisele cuburi marunt;
Tocati cubulete de ciocolata alba;
Scoateti pizza din cuptor si puneti pe deasupra ciocolata alba si lasati-o sa se topeasca pe restul ingredientelor;
Adaugati apoi afine si caise;
Lasati-o sa se raceasca pe tocator;
Amestecati mascarpone cu 130 g de zahar pudra, apa de trandafiri si coaja de portocala si omogenizati-o bine;
Puneti compozitia intr-un poche si cand pizza s-a racit formati cuiburi din aceasta crema pe toata suprafata sa;
Pofta buna !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...