Pizza dulce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Drojdie – 5 g
  • Apa calduta – 300 ml
  • Sare – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Faina calitativa – 700 g
  • Ulei – 50 ml
  • Malai – 2 lingurite
  • Gris – 2 lingurite
  • Pentru topping:
  • Mozzarella gourmet (pentru pizza) – 100 g
  • Camembert – 200 g
  • Capsuni – 400 g
  • Amidon – 1 lingurita
  • Coaja de lamaie rasa – 1 lingurita
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Ciocolata alba – 200 g
  • Mascarpone – 200 g
  • Zahar pudra – 170 g
  • Scortisoara – 1 lingura
  • Apa de trandafiri – 1 lingura
  • Afine – 100 g
  • Caise – 6-7 buc

Mod de preparare

Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar;
Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa;
Amestecati bine;
Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti;
Lasati la cald cca 30-40 min, si apoi la rece peste noapte;
Amestecati malaiul cu grisul;
Ungeti o tava rotunda pentru pizza (cu gauri preferabil) cu ulei si tapetati-o cu amestecul de malai si gris;
Presarati putina faina pe aluat si pe sucitor si intindeti-l de cca 5 mm grosime, in forma tavii in care doriti sa il puneti;
Blendati capsunile intr-un blender;
Amestecati-le cu lingurita de amidon si coaja de lamaie si puneti-le pe foc pana se incheaga putin;
Umeziti lama cutitului si taiati cubulete de camembert si mozzarella;
Pe blatul de pizza presarati cca 70 g de zahar pudra si lingura de scortisoara;
Peste acestea adaugati sosul de capsuni;
Apoi dispuneti egal pe toata suprafata pizzei cubuletele de camembert si mozzarella;
Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si introduceti pizza inauntru;
Tocati caisele cuburi marunt;
Tocati cubulete de ciocolata alba;
Scoateti pizza din cuptor si puneti pe deasupra ciocolata alba si lasati-o sa se topeasca pe restul ingredientelor;
Adaugati apoi afine si caise;
Lasati-o sa se raceasca pe tocator;
Amestecati mascarpone cu 130 g de zahar pudra, apa de trandafiri si coaja de portocala si omogenizati-o bine;
Puneti compozitia intr-un poche si cand pizza s-a racit formati cuiburi din aceasta crema pe toata suprafata sa;
Pofta buna !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

In prima zi a anului avem aniversare in familie, asadar, de fiecare data prepar o reteta deosebita dorind sa impresionez...

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj