Piersica Melba

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4 piersici nu foarte coapte
  • 150 g zahar
  • esenta vaniliecateva picaturi
  • 4 linguri mari inghetata de vanilie
  • migdale dulci (facultativ)
  • frisca (facultativ)
  • Sos Melba:
  • 150 g zmeura
  • 30-40 g zahar
  • 40 ml apa
  • vin alb dulce sau Kirsch

Mod de preparare

Intr-o cratita piersicile taiate in doua cu tot cu pielita (fara sambure) impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si apa cat sa le acopere.

Puneti pe foc potrivit si cand incepe sa fiarba, micsorati flacara si lasati sa fiarba incet, incet maxim 3-4 minute. Trageti cratita dupa foc si lasati piersicile sa se raceasca in siropul lor. Cand se racesc daca pielita nu a cazut intre timp, o scoateti foarte usor.

Preparati sosul Melba: intr-o craticioara puneti zmeura cu apa sau vinul alb sau Kirsch si zaharul. Fierbeti cam 10 minute la foc potrivit. Maruntiti totul cu un blender si strecurati sosul cu o sita.

Puneti in cupa o lingura mare de inghetata de vanilie, deasupra piersica racita, de preferat cu partea unde era samburele catre inghetata. Deasupra turnati sosul de zmeura si presarati cateva migdale maruntite.

* Daca doriti se poate adauga si frisca.
* In loc de a prepara sosul Melba cu zmeura proaspata, puteti folosi marmelada de zmeura, care o dizolvati cu putina apa pe foc mic.
* In loc de piersici proaspete, puteti folosi foarte bine si cele din compot.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.