Piersica Melba

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4 piersici nu foarte coapte
  • 150 g zahar
  • esenta vaniliecateva picaturi
  • 4 linguri mari inghetata de vanilie
  • migdale dulci (facultativ)
  • frisca (facultativ)
  • Sos Melba:
  • 150 g zmeura
  • 30-40 g zahar
  • 40 ml apa
  • vin alb dulce sau Kirsch

Mod de preparare

Intr-o cratita piersicile taiate in doua cu tot cu pielita (fara sambure) impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si apa cat sa le acopere.

Puneti pe foc potrivit si cand incepe sa fiarba, micsorati flacara si lasati sa fiarba incet, incet maxim 3-4 minute. Trageti cratita dupa foc si lasati piersicile sa se raceasca in siropul lor. Cand se racesc daca pielita nu a cazut intre timp, o scoateti foarte usor.

Preparati sosul Melba: intr-o craticioara puneti zmeura cu apa sau vinul alb sau Kirsch si zaharul. Fierbeti cam 10 minute la foc potrivit. Maruntiti totul cu un blender si strecurati sosul cu o sita.

Puneti in cupa o lingura mare de inghetata de vanilie, deasupra piersica racita, de preferat cu partea unde era samburele catre inghetata. Deasupra turnati sosul de zmeura si presarati cateva migdale maruntite.

* Daca doriti se poate adauga si frisca.
* In loc de a prepara sosul Melba cu zmeura proaspata, puteti folosi marmelada de zmeura, care o dizolvati cu putina apa pe foc mic.
* In loc de piersici proaspete, puteti folosi foarte bine si cele din compot.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura