Pere in Sos de Capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pere
  • capsuni
  • Zahar
  • Lamaie
  • 10 linguri de apa cu
  • 10 linguri de zahar si
  • 2 -3 linguri suc de lamiie, le punem la foc pina se topeste zaharul

Mod de preparare

Avem nevoie de pere sa nu fie prea coapte. Eu am folosit Anjou si Crimson.

Punem perele intr-un vas (eu am folosit tavita de chec) turnam siropul peste ele acoperim cu folie si le dam la cuptor 40-45 min la 200C. Intre timp, cu grija, mai punem din sirop peste ele.

Pentru sos am folosit un pachet de capsuni in sirop congelati si cu mixerul stik am facut capsuni piure.

Se pot folosi si alte fructe pentru sos, zmeura de ex.

Cind perele sint gata le scoatem cu grija din tava si combinam sosul de capsuni cu siropul din tava, si sosul obtinut il punem peste capsuni, avind grija sa acoperim perele cu sos.

Se pun la frigider citeva ore, iar intre timp mai luam din sos si punem peste pere.

Va asigur ce sint foarte delicioase.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry

retete de vara Vă invit să încercați și voi rețetă delicioasă, de vară. Puteți adăuga și alte legume, care...

Tarta cu dovlecei, branza si rosii cherry
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj