Pepenii ii tinem la rece timp de cateva ore.
Spalam orezul si il punem la fiert in apa clocotinda in care am pus 1 lingurita sare. Il fierbem de jumate. Laptele il punem la fiert si cand da in clocot adaugam orezul. Lasam sa fiarba pana se ingroase si cand este aproape gata adaugam zahar dupa gustul fiecaruia si pliculetele de zahar vanilat. Lasam sa mai dea cateva clocote si tragem orezul deoparte lasandu-l sa raceasca.
Pentru fiecare persoana ce va servi din acest dulce vom taia cate o felie mai groasa de pepene pe care il vom scobi in asa fel incat pe laterale sa ramana totusi un pic de miez. Miezul scobit il vom taia cubulete si la acesta vom adauga orezul fiert in lapte si racit.
Amestecam usor si cu aceasta compozitie vom umple feliile scobite de pepene. Feliile de pepene umplut le punem la rece inainte de a fi servite. Deasupra putem pune un toping de ciocolata sau vanilie.
Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.