Pepene Umplut

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pepene cu miez verde
  • 1 pepene cu miez portocaliu
  • 1 cana orez
  • 500 ml lapte
  • 1 -2 plicuri zahar vanilat
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Pepenii ii tinem la rece timp de cateva ore.

Spalam orezul si il punem la fiert in apa clocotinda in care am pus 1 lingurita sare. Il fierbem de jumate. Laptele il punem la fiert si cand da in clocot adaugam orezul. Lasam sa fiarba pana se ingroase si cand este aproape gata adaugam zahar dupa gustul fiecaruia si pliculetele de zahar vanilat. Lasam sa mai dea cateva clocote si tragem orezul deoparte lasandu-l sa raceasca.

Pentru fiecare persoana ce va servi din acest dulce vom taia cate o felie mai groasa de pepene pe care il vom scobi in asa fel incat pe laterale sa ramana totusi un pic de miez. Miezul scobit il vom taia cubulete si la acesta vom adauga orezul fiert in lapte si racit.

Amestecam usor si cu aceasta compozitie vom umple feliile scobite de pepene. Feliile de pepene umplut le punem la rece inainte de a fi servite. Deasupra putem pune un toping de ciocolata sau vanilie.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj