Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - cotoarele de la 8 kg de gutui
  • - apa cat sa le cuprinda la fiert
  • - zahar
  • - petale de trandafiri de dulceata

Mod de preparare

Se pun cotoarele la fiert cu apa cat sa le cuprinda si se fierb pana cand intra usor furculita in ele, se opreste focul si se lasa peste noapte sa se odihneasca. Dimineata se strecoara lichidul si se masoara, se pune masura de lichid, peste masura de zahar, adica mi-au iesit 2 l de lichid, am pus 2 kg de zahar, se pune si o masura de petale de trandafiri, asa o lingura mare cu varf. Se fierbe pana cand apar deasupra bule mari de lichid; este semn ca apa s-a evaporat si a ramas doar o peltea absolut delicioasa. Sa aveti pofta, dragilor!
Pentru petalele de trandafiri:
-petalele de la 125 de trandafiri 
-1 kg zahar
-1 plic sare de lamaie.
Se pun intr-un vas si se freaca pana la sfaramarea lor, se pun in borcan si se pun la frigider, se folosesc de obicei la pregatirea cozonacilor, a inghetatelor si la alte delicii culinare!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...