Pasca cu Branza de Vaci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Pentru aluat:
  • - 100 g margarina sau unt;
  • - 500 g faina;
  • - 80 g zahar;
  • - 1 plic zahar vanilat;
  • - 3 galbenusuri;
  • - 1 ceasca smantana;
  • - 1 plic drojdie uscata;
  • - 1 praf de sare
  • 2 Pentru umplutura:
  • - 1 kg branza de vaci;
  • - 100 g unt;
  • - 8 galbenusuri;
  • - 200 g smantana;
  • - 150-250 g zahar (dupa gust) ;
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 100 g stafide;
  • - 1-2 fiole esenta de rom;
  • - o mana de gris;
  • - 1 praf de sare
  • 3 Pentru uns pasca:
  • - 1 ou;
  • - putina crema de branza (din umplutura) ;
  • - fulgi de migdale;
  • - 3 linguri ulei

Mod de preparare

1. Aluatul:
Cerni faina, apoi amesteci drojdia cu o ceasca cu apa calduta si o torni peste faina. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Adaugi zaharul vanilat si 1 praf de sare si framanti pana se omogenizeaza bine. Imparti aluatul in 2 bucati. Faci o foaie subtire si o pui pe fundul formei de copt (de preferat rotunda). Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in jurul foii de pe fundul formei, pe marginea tavii.

2. Umplutura:
Branza de vaci o amesteci cu untul pana rezulta o crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si le amesteci cu crema. Adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu grisul pana se omogenizeaza. Asezi crema de branza peste aluatul din tava (ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine). Apoi ungi pasca deasupra cu 1 ou amestecat cu putina crema de branza, presari fulgii de migdale si o dai la cuptorul bine incins pentru 25 - 30 de minute. Daca-ti mai ramane aluat poti sa ornezi pasca, dupa ce ai uns-o.

3. Cand s-a rumenit, scoti pasca din cuptor, o ungi cu ulei si o lasi sa se raceasca.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...