1. Aluatul:
Cerni faina, apoi amesteci drojdia cu o ceasca cu apa calduta si o torni peste faina. Freci galbenusurile cu zaharul si adaugi untul topit si smantana. Adaugi zaharul vanilat si 1 praf de sare si framanti pana se omogenizeaza bine. Imparti aluatul in 2 bucati. Faci o foaie subtire si o pui pe fundul formei de copt (de preferat rotunda). Cea de-a doua parte de aluat o imparti in 3 bucati lungi pe care le impletesti in 3 si asezi impletitura in jurul foii de pe fundul formei, pe marginea tavii.
2. Umplutura:
Branza de vaci o amesteci cu untul pana rezulta o crema. Bati bine galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si le amesteci cu crema. Adaugi smantana, esenta de rom, stafidele si sarea. Amesteci cu grisul pana se omogenizeaza. Asezi crema de branza peste aluatul din tava (ai grija sa nu dai peste aluatul impletit de pe margine). Apoi ungi pasca deasupra cu 1 ou amestecat cu putina crema de branza, presari fulgii de migdale si o dai la cuptorul bine incins pentru 25 - 30 de minute. Daca-ti mai ramane aluat poti sa ornezi pasca, dupa ce ai uns-o.
3. Cand s-a rumenit, scoti pasca din cuptor, o ungi cu ulei si o lasi sa se raceasca.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.