Papanasi moldovenesti

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g branza de vaci
  • 4linguri faina
  • 1ou
  • 2linguri cu gris
  • 2linguri zahar
  • un praf de sare
  • un varf de cutit bicarbonat
  • arome preferate
  • ulei pentru prajit
  • smantana si dulceata pentru servit

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina,gris,sare,zahar,arome,oul,branza si bicarbonat iar dupa ce totul este omogenizat,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca 10-15min.
Dupa acest timp,se imparte aluatul in doua,o bucata mai mare si una mai mica
Se ruleaza bucata de aluat mai mare cu o grosime de aproximativ 4cm,se taie bucati egale apoi fiecate bucata se aplatizeaza usor in palme infainate,se face o gaura in mijloc apoi se pun la prajit in mult ulei incins
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe o farfurie cu prosop de hartie si se lasa deoparte
Restul de aluat se ruleaza dar cu o dimensiune mai mica,la fel se imparte in bucati egale,se fac mici sfere si de asemenea se prajesc si ele apoi se scot pe hartie de bucatarie
Se pun papanasii pe platou,deasupra se adauga smantana,in gaura se pune cate o sfera apoi dulceata preferata dar cea mai indicata e dulceata de visine.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa