Reţetă de preparare a papanaşilor cu Telemea

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 g branza de vaci
  • 50 g branza telemea
  • 350 g faina
  • 3 linguri cu varf zahar
  • 3 linguri cu varf pesmet
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat: Zahar pudra dulceata sau piure de mure smantana

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.

Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.

Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute, dupa care se modeleaza papanasii si se pun la prajit in ulei incins.

Se scot pe un servet de hartie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu piure de mure sau dulceata si smantana.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline

O nouă rețetă faină cu produse de lahttp://www.foodville.ro/ , promovata de Gina Bradea. Aici...

Paste cu ton, ardei copti, roșii uscate si masline
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj