Reţetă de preparare a papanaşilor
E amesteca intru/un vas si se pune o lingurita de bicarbonat si faina cat cuprinde (cca. 300 g, depinde si de marimea oualelor si de consistent branzei) ca sa se faca o coca moale ca si la cozonac. Daca se lipeste prea tare de mana se mai pune faina, iar cand formam bilele cat oul de gasca ne ungem putin mainile. Se formeaza un cerc cu degetul mare si se prajesc in ulei incins (ca si la gogosi).
Se mai formeaza si “motul” de marimea unei monede de 50 de bani.
Cand se racesc putin si pune smantana din belsug (diluata putin cu lapte ca sa curga) peste cerc, apoi o lingura dulceata, motul, smantana, iar dulceata sa curga peste tot.
Sunt, rapizi, ieftini si foarte deliciosi. Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj