Pannakotta cu mure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 portii
  • pentru pannakotta :
  • 3 ceasti cu mure,
  • 1, 1/4 ceasca cu lapte acru,
  • 2, 3/4 lingurite gelatina(praf),
  • 1/4 ceasca si 1 lingura cu apa,
  • 1, 1/2 ceasca frisca lichida,
  • 2/3 ceasca zahar,
  • pentru sos: 2 cesti mure,
  • 1/2 ceasca apa,
  • 1/2 lichior creme de cassis,
  • 2 linguri zahar,
  • 1, 1/2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri pline cu marmelada capsuni

Mod de preparare

Punem in mixer , murele si laptele acru, le lasam sa se faca suc. Trecem tot printr-o sita si apasam cu lingura sa se scurga bine. Ce ramane in sita aruncam.
Intr-un bol mic punem 1/4 apa si presuram deasupra gelatina , o lasam 1 minut sa se unfle. Intre timp punem pe foc zaharul cu frisca lichida si amestecam pana se dizolva zaharul ( frisca nu trebuie sa fiarba). Adaugam si gelatina si amestecam pana se dizolva si ea.
Intr-o tigaie mica punem marmelada din capsuni cu o lingura de apa si dam pe foc sa fiarba 1 minut, pana se leaga. Strecuram.
Amestecam pireul de mure cu marmelada si cu amestecul din frisca cu gelatina si il trecem iar prin sita.
Impartim amestecul in 6 pahare (ca la crem-caramele), dam la frigider cateva ore sau mai bine lasam o noapte intreaga.
pentru sos:
fierbem apa , zaharul si lichiorul pana devine un sirop (cam 12-15 min). Adaugam sucul de lamaie si murele(nu mai trebuie sa fie pe foc).

Servim pannakottele in farfuriute si punem si putin sos.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.