Pannakotta cu mure

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 6 portii
  • pentru pannakotta :
  • 3 ceasti cu mure,
  • 1, 1/4 ceasca cu lapte acru,
  • 2, 3/4 lingurite gelatina(praf),
  • 1/4 ceasca si 1 lingura cu apa,
  • 1, 1/2 ceasca frisca lichida,
  • 2/3 ceasca zahar,
  • pentru sos: 2 cesti mure,
  • 1/2 ceasca apa,
  • 1/2 lichior creme de cassis,
  • 2 linguri zahar,
  • 1, 1/2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri pline cu marmelada capsuni

Mod de preparare

Punem in mixer , murele si laptele acru, le lasam sa se faca suc. Trecem tot printr-o sita si apasam cu lingura sa se scurga bine. Ce ramane in sita aruncam.
Intr-un bol mic punem 1/4 apa si presuram deasupra gelatina , o lasam 1 minut sa se unfle. Intre timp punem pe foc zaharul cu frisca lichida si amestecam pana se dizolva zaharul ( frisca nu trebuie sa fiarba). Adaugam si gelatina si amestecam pana se dizolva si ea.
Intr-o tigaie mica punem marmelada din capsuni cu o lingura de apa si dam pe foc sa fiarba 1 minut, pana se leaga. Strecuram.
Amestecam pireul de mure cu marmelada si cu amestecul din frisca cu gelatina si il trecem iar prin sita.
Impartim amestecul in 6 pahare (ca la crem-caramele), dam la frigider cateva ore sau mai bine lasam o noapte intreaga.
pentru sos:
fierbem apa , zaharul si lichiorul pana devine un sirop (cam 12-15 min). Adaugam sucul de lamaie si murele(nu mai trebuie sa fie pe foc).

Servim pannakottele in farfuriute si punem si putin sos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj