Pancakes cu Cartofi Dulci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 180 g piure de cartofi dulci pregatit acasa
  • - 125 ml lapte de cocos neindulcit
  • - 4 albusuri
  • - 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • - 130 g faina alba de grau proaspat cernuta
  • - 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • - 1/2 lingurita cu scortisoara macinata
  • - un praf de nucsoara
  • - 1 lingurita cu zahar
  • - un praf de sare
  • - 2 linguri cu nuci pecan maruntite si in plus cateva nuci pecan pentru decor
  • - 1/2 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • - 1/2 cana sirop de artar
  • - 1 lingurita cu bourbon

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina proaspat cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea.
- Se mixeaza intr-un bol piureul de carofi dulci, laptele de cocos, albusurile si esenta de vanilie pana compozitia devine omogena.

- Cand compozitia este omogena se adauga treptat amestecul format din ingredientele solide. Se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga nucile pecan maruntite si se mixeaza amestecul cateva secunde la viteza mica.

- Se incalzeste foarte bine o tigaie antiaderenta in care s-au adaugat in prealabil 1-2 picaturi cu ulei (eu sterg suprafata tigaii cu un servetel absorbant din hartie pentru ca uleiul sa ajunga pe intreaga suprafata). Se coc clatitele pe ambele parti la foc moderat.

- Se incalzeste putin siropul de artar la foc mic. Se adauga bourbonul si se amesteca.
- Siropul format se adauga la suprafata clatitelor inainte de servire.
Cantitatile ingredientelor mentionate sunt necesare pentru 14 bucati.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos

S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...

Desert chec din albusuri cu capsuni si cocos
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj