- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina proaspat cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea.
- Se mixeaza intr-un bol piureul de carofi dulci, laptele de cocos, albusurile si esenta de vanilie pana compozitia devine omogena.
- Cand compozitia este omogena se adauga treptat amestecul format din ingredientele solide. Se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga nucile pecan maruntite si se mixeaza amestecul cateva secunde la viteza mica.
- Se incalzeste foarte bine o tigaie antiaderenta in care s-au adaugat in prealabil 1-2 picaturi cu ulei (eu sterg suprafata tigaii cu un servetel absorbant din hartie pentru ca uleiul sa ajunga pe intreaga suprafata). Se coc clatitele pe ambele parti la foc moderat.
- Se incalzeste putin siropul de artar la foc mic. Se adauga bourbonul si se amesteca.
- Siropul format se adauga la suprafata clatitelor inainte de servire.
Cantitatile ingredientelor mentionate sunt necesare pentru 14 bucati.
S-a deschis sezonul căpșunilor, așa că nu puteam rata acest desert delicios! 😉 P.S. Am și eu un ghiveci cu căpșuni...
Desert chec din albusuri cu capsuni si cocosEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj