Orez cu Lapte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g orez
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri zahar sau dupa gustul fiecaruia
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara pudra

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert, cu o cana cu apa, intr-un vas cu baza dubla, pana infloreste.
Adaugam laptele cald, zaharul si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand destul de des.
Cand orezul este aproape fiert, punem si zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Repartizam in castronase si presaram deasupra scortisoara pudra.
Orezul nu trebuie sa absoarba in totalitate laptele, pentru a nu se intari excesiv cand se raceste.
Il putem servi si cu dulceata preparata din diverse fructe. Este la fel de delicios.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de ardei copti si morcovi

Nouă ne plac foarte mult supele cremă. Se pregătesc ușor și se mănâncă rapid. 

Supa crema de ardei copti si morcovi
Culinar.RO

Tort Padurea Neagra

Tortul potrivit pentru orice sarbatoare in familie.

Tort Padurea Neagra
Gustos.RO

Negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura. Reteta rapida si delicioasa

Descopera cum sa prepari o negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, folosind aceasta reteta rapida si delicioasa. Perfecta...

Negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura. Reteta rapida si delicioasa