Ochiul Vrajitoarei (fursecuri)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 375 gr margarina Rama
  • 375 gr zahar pudra
  • 3-4 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 200 gr cocos
  • 1 borcan dulceata
  • 1 praf de copt

Mod de preparare

Intr-un vas frecam spuma 375 gr margarina Rama, 375 gr zahar pudra, 6 galbenusuri de ou apoi adaugam 1 praf de copt si 700 gr faina. Eu am folosit zahar pudra aromat cu vanilie. Obtinem un aluat din care vom forma bilute (bilutele le formati de ce dimensiune doriti fiecare).

Mie mi-au iesit din cantitatile de mai sus 48 bilute. Din albusul ramas luam o parte si il batem un pic cu furculita cat sa se desprinda. Nuca de cocos il punem pe o farfurie intinsa.

Bilutele le dam prin albusul de ou, apoi le tavalim prin cocos (se pot tavali si prin nuca macinata sau migdale macinate), le asezam in tava in care am pus folie de aluminiu sau hartie de copt si la fiecare biluta facem cu degetul o gaura in mijloc (cam pana la mijlocul bilutei).

Tava o punem in cuptorul preincalzit si coacem prajiturelele la foc mic timp de 20-25 minute.

Se scot din cuptor si in mijloc unde a fost facuta adancitura punem dulceata dupa preferinta fiecaruia.

Pe a doua zi sunt mult mai bune decat in prima zi.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Pot să vă spun că toate ingredientele acestui preparat: Perișoare de pui și tortelloni în sos de legume, au...

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj