Negresa cu Iaurt (Fara Oua, Fara Grasimi)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 masura = 200 ml masurati pe cana gradata
  • 1/2 sau chiar si numai 1/3 masura zahar
  • 1 masura iaurt
  • 1/2 masura apa (merge si apa minerala sau suc de mere)
  • 1 lingura rasa praf de copt
  • 2 masuri faina
  • 3 linguri cocos ras (deshidratat) (pot fi inlocuite cu nuca rasa sau tocata marunt)
  • 3 linguri cu dulgeata/gem (eu am pus de afine, de preferat unul mai acrisor sau care sa mearga cu cacaua)
  • 1 mar mare sau 2 de marime medie
  • 3 linguri cu virf de cacao amara
  • ulei sau unt/margarina pentru tava si faina sau pesmet ca sa o tapetati

Mod de preparare

* Cacaua trebuie sa fie neindulcita, dar daca aveti numai cacao indulcita mai reduceti cantitatea de zahar cu 1 lingura.

Tapetati tava cu unt/margarina si presarati un pic de pesmet. O mai puteti tapeta doar cu hirtie de copt (umezita putin sub jetul de apa, apoi strinsa in pumn si stoarsa ca o cirpa, uscata putin cu un servet daca e inca uda - trebuie sa fie doar moale- se intinde perfect in tava de orice forma/model).

Cum iaurtul poate sa fie si de soia, poate sa devina o reteta de post (vegana).

Marul/merele se spala, se curata de coaja si cotor si apoi se taie in cuburi mici de dimensiunea unor stafide. Daca nu vreti sa simtiti bucatile de mar in prajitura, dar va place gustul puteti rade marul si il adaugati cu zeama lui cu tot, ne stors adica in prajitura. Cui nu-i place cu mar poate pune stafide.

Se amesteca toate ingredientele, zaharul se dilueaza pe cit posibil in apa/iaurt la inceput. Cacaua si faina se trec mai intii prin sita, in special cacaua care tinde sa faca cocoloase altfel.

Se varsa totul in tava 20*30 cm unsa si tapetata sau numai tapetata cu hirtie si se coace in cuptorul gata incalzit la 180°C. Dupa 30 minute faceti proba cu scobitoarea, daca aceasta iese uscata prajitura e gata.

Lasati sa se raceasca si taiati.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i placa ciorba de fasole. Si daca mai are si o bucata de ciolan afumat sau sunculita...

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj