Negresa cu fistic si fructe

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g ciocolata
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • fistic
  • mango
  • banane
  • Decor:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
  • fisctic

Mod de preparare

Intr-un vas, adaugam ciocolata rupta bucatele, untul taiat cuburi si punem pe foc, amestecand continuu pana ce se topeste.

In alt vas, batem ouale cu zaharul, un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam ciocolata, faina amestecata cu cacao, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta.

Amestecam bine cu o paleta si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra adaugam fructele, fisticul si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Cand s-a racit, o glazuram cu ciocolata topita impreuna cu untul si radem fistic sau decoram dupa plac.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.