Negresa cu ciocolata, visine si bezea

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un praf de sare
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 40 gr ciocolata cu lapte
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 lingurite rom
  • Pentru bezea:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Untul il punem intr-un bol de inox, impreuna cu ciocolata rupta bucatele.
Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata si untul sunt complet topite.
Luam bolul de pe baie de aburi, lasam amestecul sa se raceasca.
Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul.
Incorporam treptat amestecul de ciocolata cu unt, adaugam laptele.
Punem praful de copt, faina, cacaoa si mixam bine. La final adaugam si esenta de rom.
Albusurile le batem cu un praf de sare, pana devin spuma.
Acestea din urma, le punem peste compozitia cu ciocolata si le amestecam usor, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.
Turnam compozitia de negresa, o nivelam, iar deasupra asezam visinele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura de 170 de grade, pentru 25 de minute.
Cand au trecut vreo 20 de minute de cand prajitura este in cuptor, ne apucam de bezea.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Cand au devenit spuma, punem zaharul si mixam pana este bine topit.
La final adaugam si zeama de lamaie, mai amestecam pana este si aceasta incorporata.
Dupa ce au trecut cele 25 de minute, scoatem prajitura, punem bezeaua intr-un pos.
Facem moate de bezea pe toata suprafata prajiturii, o reintroducem in cuptor pentru maxim 10-12 minute.
Cand este gata, deschidem usa cuptorului si o lasam sa se racoreasca cam 20 de minute acolo, apoi o scoatem de tot din cuptor.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti