Negresa cu Cafea (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana de zahar
  • o cana ulei
  • 3 cani faina
  • o cana cafea (cafeaua se face din 250 ml apa +4 linguri cafea macinata+2 linguri zahar)
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingura zeama de lamaie
  • 5 linguri pline cu gem de prune (gemul se poate folosii dupa preferinta fiecaruia)
  • 3 linguri cu cacaua
  • o lingura scortisoara
  • o lingura cafea macinata
  • zahar pudra pentru decor
  • cana folosita pentru masurarea ingredientelor are 250 ml

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara cafeaua (cafeaua se face din 250 ml apa +4 linguri cafea macinata+2 linguri zahar) si se lasa sa se raceasca.

Zaharul se amesteca cu uleiul, dupa care se adauga treptat cafeaua racita. Se amesteca bine aceste ingrediente, dupa care se adauga pe rand: bicarbonatul stins in zeama de lamaie, faina, dulceata, cacaua, scortisoara si cafeaua.

Toate aceste ingrediente se amesteca bine, dupa care compozitia se pune intr-o tava (tava mea a avut38x26cm) tapetata cu hartie de copt.

Prajitura se pune pune in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana ce trece de testul scobitoarei.
Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza in bucati potrivite.

Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...