Muffins Ricotta si Lamaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 12 buc:
  • 250 g faina
  • 130 g zahar
  • 70 g unt
  • 120 g ricotta (branza de vaci)
  • 80 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri zahar pudra cernut
  • 5 linguri suc de lamaie

Mod de preparare

Preparare se pun ingredientele uscate intru-un castron si se amesteca in alt castron se pun ingredientele ude se amesteca bine si se unesc cele doua compozitii. La sfarsit se adauga ricotta si sucul de la o lamaie.

Se coc la 180 grade pe 20 min. Cand se scot din cuptor se pregateste glazura se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, aceasta compozitie trebuie sa fie lichida. Se ung cu o pensula muffinsurile sa patrunda bine glazura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...