Muffins (briose)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g iaurt
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • ulei
  • Pentru umplutura:
  • (puteti sa alegeti ce doriti dumneavoastra) eu am ales:
  • fulgi de ciocolata
  • coaja de portocala
  • portocala uscata
  • nuca

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul, un praf de sare, zaharul vanilat, si untul pana se obtine o crema omogena. Apoi se adauga iaurtul, treptat. Dupa ce s-a incorporat se adauga faina si praful de copt.

In tava de briose de pun formele, sau in caz ca nu aveti se pune doar pe fundul formelor hartie de copt, se ung formele cu ulei iar mai apoi se pune o lingura de compozitie, la mijloc se pun fulgi de ciocolata sau nuci sau ce alegeti dvs. si se mai pune o lingura de compozitie deasupra.

Formele trebuie umplute doar pana la jumatate, pentru ca briosele sa creasca frumos.

Se coc la cuptor aproximativ 30 de minute. Mai apoi se lasa sa se raceasca putin si se pot servii, sunt delicioase.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.