Mucenici de Post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • o lingurita rasa sare
  • coaja rasa lamaie
  • vanilie
  • 200-250 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • lapte de soia cat absoarbe faina

Mod de preparare

Se pune drojdia cu un pic de zahar si lapte caldut intr-un castronel, se lasa circa 10 minute, apoi am adaugat faina cat sa devina consistenta unei smantani groase, se acopera si se lasa sa dospeasca, apoi se amesteca cu celelalte ingrediente.

Se adauga lapte atat cat trebuie cat sa iasa un aluat nu foarte dur, mai moale, se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, se fac apoi opturi si se mai lasa in tava la crescut la loc cald acoperiti cu un prosopel, se ung cu lapte de soia, se coc la foc moderat, cand sant calzi se ung cu miere si se presara nuca macinata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

Usor de pregatit, cu un gust surprinzator de bun, iata o reteta pe care nu am mai pregatit-o pana acum: somon cu spanac si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj