Mousse cu doua feluri de ciocolata

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru mousse de ciocolata neagra:
  • 350 gr ciocolata neagra de calitate
  • 4 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 1 shot de whiskey sau lichior la alegere
  • Pentru mousse de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri smantana
  • 150 ml frisca lichida neindulcita(eu nu am mai avut si am folosit 1 plic praf de frisca Dr Oetker)
  • 120 ml lapte (pentru praful de frisca)

Mod de preparare

Mousse de ciocolata neagra:

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.

Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.

Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se albesc apoi turnam peste ele siropul de zahar fierbinte cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem acest amestec pe baie de aburi(dar fara ca apa sa fiarba) amestecand mereu timp de 5 minute. Batem frisca lichida cu mixerul pana devine pufoasa si o incorporam si pe ea in preparatul anterior. Adaugam alcoolul si amestecam.

Omogenizam amestecul de oua cu ciocolata topita in doua etape, cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.

Mousse de ciocolata alba:

Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o amestecam cu smantana. Batem frisca pana devine pufoasa, sau in cazul meu praful de frisca cu 120 ml lapte apoi omogenizam trei sferturi din aceasta cu ciocolata topita(mi s-a parut cam multa frisca de aceea am folosit doar 3 sferturi din cantitate).

Punem in castronase folie alimentara apoi un strat de mousse de ciocolata neagra, un strat mai subtire de mousse de ciocolata alba si terminam cu cel de ciocolata neagra. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi rasturnam pe o farfurie si desprindem folia. Pudram cu cacao daca dorim.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj