Mosocoarna cu prune

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 250 ml apa,
  • putina sare,
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr)+1 lingurita zahar.
  • Umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri gris,
  • 1 ou

Mod de preparare

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.
Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.
Din aluat intindem 2 foi.

Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem.

Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil.Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj