Mosocoarna cu prune

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr faina,
  • 250 ml apa,
  • putina sare,
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr)+1 lingurita zahar.
  • Umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri gris,
  • 1 ou

Mod de preparare

Din faina ,apa,sare drojdie+zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.
Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar.
Din aluat intindem 2 foi.

Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem.

Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil.Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...