Preparare blat:
Se pune intr-un castron faina , zaharul, cacao, coaja de lamaie, esente, bicarbonatul stins, apa si uleiul.
Se omogenizeaza totul foarte bine, se adauga stafidele(se poate pune si nuca). Se unge tava(25/35 cm) cu ulei se tapeteaza cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) se toarna compozitia si se coace la foc potrivit timp de 40-45 min.
Dupa ce se raceste, blatul se taie in doua pe orizontala.
Crema:
Se amesteca amidonul cu faina si apa ,se pun la foc pana se obtine un amestec consistent (ca o ciulama mai groasa)si se lasa sa se raceasca.
Margarina se freaca cu zaharul pudra si se adauga ciulamaua racita. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga zeama de lamiae si esentele.
Glazura: se amesteca zaharul ,apa si cacao,apoi se pun pe foc mic 2-3 min(pana se topeste zaharul) se adauga margarina,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Se aseaza prima parte de blat pe o tava ,se intinde toata crema,apoi se aseaza a doua parte de blat si se toarna glazura in strat uniform.
Se portioneaza si se orneaza dupa inspiratia fiecaruia.
Prima oară, adică în urmă cu 22 de ani, când am văzut preparatul ăsta sincer mi-a venit să vomit :((( Cum o fi...
Caltaboși răgățeniAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.